Home Turism Kassandra i Chalkidiki

Kassandra i Chalkidiki

by Hello From Greece

Νorra Egeiska havets indragna kustlinje

Kassandra kallas Chalkidikis första ”finger” och dess första byar ligger mycket nära Thessaloniki vilket gör det till det mest attraktiva resmålet. Besökaren imponeras redan vid ingången till halvön då han korsar den imponerande bron i Nea Potidaia, den första byn efter vilken han successivt kommer att möta några av de vackraste platserna i Grekland och några av de vackraste stränderna med klarblått vatten. Kassandrahalvön är faktiskt en ö som är förenad med fastlandet via Potidea-kanalen.

Kassandra är den livligaste och mest tätbefolkade av de tre halvöarna i Halkidiki; en välsignad plats med kilometerlånga kuster med kristallklart vatten, vackra kust- och bergsbyar, uppenbara och dolda skönheter, intensivt morgon- och nattliv med dussintals strand barer, barer på de mest fantasifulla platserna längs kusterna, i byar, hotell och stränder.

Här kan besökaren, förutom att njuta av nöjen och gastronomi – Kassandra har alla möjliga matställen från fiskkrogar, slaktarkrogar, restauranger, och snabbmat-, få en härlig vistelse i de olika rummen som finns för uthyrning, Airbnb, eller stora hotellanläggningar.

Här kan även alla de som vill njuta av de gynnsamma effekterna av termalbaden i kurorten Agia Paraskevi, en pittoresk by med ”balkong” över Egeiska havets ändlösa blå, hitta ett passande resmål.

I denna älskade plats, äger även två av landets viktigaste festivaler rum varje sommar, den i Sani på en vacker unik kulle med underbar utsikt och i Siviri i den öppna teatern med utmärkta musik- och teaterföreställningar.

Arkeologiska skatter på flera områden på halvön, samt flertalet attraktioner väntar på att upptäckas för den som vill lära känna denna underbara plats djupare.

Enligt grekisk mytologi hette Kassandrahalvön ursprungligen Phlegra, det vill säga eldplatsen då den blev ett slagfält mellan jättarna som bodde här och Olympus gudar. Jättestriden utspelade sig om den ena eller andras övervägande och varade länge. Denna strid beskriver i huvudsak vulkanutbrottet som formade Chalkidiki som vi känner den idag. De enorma stenarna som enligt mytologin kastades av jättarna mot gudarna och vice versa ligger utspridda i dess berg. De föll faktiskt antingen som meteoriter eller lossnade av kraften från vulkanutbrottet. De geologiska fenomen som presenteras i Kassandra, såsom den täta ånga av hett svavel som kommer från Agia Paraskevi, är också relaterade till dessa myter.

Dess nuvarande namn, Kassandra, togs från kungen av Makedonien Kassandros som år 315 f.Kr. byggde staden Kassandrea på sin topp, som är värd att besöka och lära känna på nära håll.

Marni Hadjiemanouil

Related Articles

Leave a Comment