Home Kultur Thessalonikis bokfestival går framgångsrikt in på sitt 5:e decennium

Thessalonikis bokfestival går framgångsrikt in på sitt 5:e decennium

by Hello From Greece

40 000 boktitlar står värd för årets 41:a bokfestival i Thessaloniki (2022) som, precis som varje år, invigs i Thessalonikis strand med entrén belägen strax efter Vita tornet, och de vita paviljongerna fortsätter längs med hela Thermaikos bukten, slingrar sig framför den Kungliga Teatern, Alexander den stores staty ända upp till Konstantinos Karamanlis staty i den Nya Stranden.

Thessalonikis 41:a bokfestival, som i år tillägnas 100-årsjubileet av Mindre Asien katastrofen, välkomnar allmänheten fram till den 10 juli. På stånden kan man hitta all slags böcker; litterära, historiska, vetenskapliga, serier, grekiska och på andra språk, för både barn och vuxna, som de mer än 200 deltagande förlagen har tillhandahållit festivalen.

Den arrangerande Organisationen av Norra Greklands Förlag, som sponsras av Greklands Artisters Kulturorganisation, kommer att hålla en jubileumskonsert den 6 juli kl 21 som en hyllning till Mindre Asien, med titeln ”Buga för det förflutna”. Den kommer hållas i arenan intill Alexander den stores staty.

Vardagar kl 19.00-23.00 får besökarna möjlighet att lära känna den grekiska bokbranschen, både äldre såväl som nya böcker, samtidigt som de också får möjlighet att träffa sina favoritförfattare vid de olika stånden, där de vardagligen kommer att signera sina böcker.

Marni Hatziemmanouil

Related Articles

Leave a Comment