Home Kultur Thessaloniki förvandlas till en Hollywood-uppsättning

Thessaloniki förvandlas till en Hollywood-uppsättning

by Hello From Greece

Thessaloniki stad, som redan har varit värd för fyra Hollywood-filmer det sista året, har förvandlats till en enorm filmuppsättning. Gator, hus och stadsdelar, hela områden i vissa fall, ’förvandlades’ under några timmar för filmernas behov och återvände sedan till sin vardag. Handels-torget, Aristotelous-torget, Stadshamnen, Kapani, murarna i den Övre Staden var emellanåt i fokus för filmningen.

Den första Hollywood-filmen ”The Enforcer” med den berömda skådespelaren Antonio Banderas i huvudrollen spelades in förra året, sommaren 2021.

I november och december spelades ”The Expendables 4” in, med Jason Statham, Andy Garcia och Megan Fox i huvudrollerna, som man kunde se promenera i vackra Thessaloniki under pauserna av inspelningen.

För spionfilmen ”The Bricklayer” behövdes cirka 3 000 statister, som täcktes av Thessaloniker, med huvudrollerna som spelades av stjärnorna Aaron Eckhart och Nina Dobrev.

’Tin Soldier’ är den fjärde Hollywoodfilmen som spelas in i vår region. En actionfilm, med stora Hollywoodnamn som Robert De Niro, Jamie Foxx, Scott Eastwood och många andra stjärnor, som kommer att befinna sig i staden i totalt 50 dagar, fram till den 25 juli.

Inspelningarna är ett sätt att locka besökare inte bara från närområdena utan även från utlandet. Det verkar som att Thessaloniki går starkt in i filmsektorn och en massvåg av turism förväntas komma främst efter visningen av filmerna i biografsalarna, där stadens skönheter kommer att framhävas från de områden där inspelningen ägde rum.

Kändisar, som tex Nina Dobrev, med 25 miljoner följare, och inte minst Antonio Banderas och Robert DeNiro, har kommit till staden, och befolkningen väntar att få se dem på nära håll i någon av de scener som har filmats in i välkända delar av staden; kommunens ansvariga hade redan sedan dagen innan informerat om att ”trafik är förbjuden på grund av inspelningen av Hollywood-filmen”.

Snart väntar vi också nya filmproduktioner som man kan få information om från regionen Centrala Makedonien och varför inte delta i någon av dem som statist eller komma och se Hollywoodstjärnorna på nära håll.

Marni Hatziemmanouil

Related Articles

Leave a Comment