Home Grekland är allt du vill ha Grekland är allt du vill ha!

Grekland är allt du vill ha!

by Hello From Greece

Kykladerna, den mest kända ögruppen i Egeiska havet består av några av de vackraste öarna i världen! Underbara sandstränder, arkitektur i vitt och blått, traditionell livsstil, folkmusik, varma, gästvänliga människor och karga landskap med isolerade kapell förvandlar en resa till Kykladerna till en livsupplevelse.

Ön Syros kombinerar kultur, underhållning och religion på det mest harmoniska sättet. Det brukade vara en av de mest betydelsefulla öarna i den kykladiska civilisationen. Numera är ön världsberömd för sin rika kulturella tradition med evenemang som äger rum i Ermoupolis, öns huvudstad, såsom Kykladernas Internationella klassiska musikfestival, ANIMASYROS Internationella Animeringsfestivalen, Ermoupoleia Kulturfestivalen, osv som erbjuder varje besökare en rad alternativ att uppleva.

Syros Ermoupoli Foto: GNTO/ P. Dimitrakopoulos

Se mer:  Syros

Ön Ios, eller Nios som lokalbefolkningen kallar den, är en charmig kykladisk ö och känd bland de unga för sitt livliga nattliv. Det ligger mellan öarna Santorini, Paros och Naxos och erbjuder ett överflöd av härliga vikar och stränder. Sevärdheterna du inte bör missa är fyren vid hamninloppet samt friluftsteatern ”Odysseas Elytis”, där massor av evenemang äger rum under sommaren.

Ios Hora Foto: GNTO/M. Chatzi

Ios Hora Foto: Compliments of Municipality of Ios

Se mer: Ios och Ios kommun

Sifnos, harmonins ö som ligger i Kykladerna, är födelseplatsen för kända grekiska poeter och prisbelönta kockar, som Nikos Tselementes. Unika traditionella byar, organiserade eller avskilda stränder, unik konst som keramik och hundratals kyrkor spridda runt ön, väntar på att bli upptäckta. Bland de kykladiska öarna sticker Sifnos ut för både sin arkitektur och naturliga skönhet.

Sifnos-Kamares Foto: GNTO/ K.Kouzouni

Sifnos Foto: Tack till Sifnos´ kommun

Se mere: Sifnos och Sifnos kommun   

Serifos är en ö med bergiga gruvfält, en strålande historia och en speciell stil. När du väl är där kommer du att bli imponerad av lugnet i landskapet, eftersom dina sinnen blir anpassade till dess skönhet. Marken är gjord av järn och granit, vilket gör Serifos till den klippigaste ön i Kykladerna. Det kan vara en torr plats, men den har några av de vackraste stränderna som finns på Egeiska havets öar.

Serifos Hora Foto: GNTO/ Y. Skoulas

Se mer:  Serifos

Från Tinos härstammar flera stora grekiska marmorskulptörer som Gyzis, Lytras, Chalepas, Filippotis och Sochos. Dessa konstnärer var kända för sina skapelser, som höjde öns tradition i marmorsnideri till nya höjder. Du kommer att njuta av dina utflykter på de vackra stränderna och i mer än ett 40 tal pittoreska byar, byggda enligt den lokala traditionella arkitektoniska stilen. Du kommer bli imponerad av dess kultur och goda matlagning, såväl som av lokalbefolkningens sätt att leva.

Tinos Hora Foto: GNTO/ Y. Skoulas

Se mer: Tinos

Kythnos är en av de mindre kända öarna i Kykladerna och den ligger mycket nära Attikas kust. Den södra delen är praktiskt taget obebodd, och i norr hittar du Merichas (där hamnen ligger), Chora eller Mesaria (öns huvudstad), Loutra och Dryopida. Kythnos har mer än 65 stränder (de flesta slutar i terrängvägar) och pittoreska byar med smala kullerstensgator, de vitkalkade husen, torg, kyrkor och väderkvarnar.

Kythnos Foto: GNTO/ S. Mourelatou

Se mer: Kythnos

Related Articles

Leave a Comment