Home Grekland är allt du vill ha Grekland är allt du vill ha!

Grekland är allt du vill ha!

by Hello From Greece

Att vara med de människor du älskar, att få kontakt med naturen, känna dig fri.

Kosmopolitiska resmål med bra infrastruktur och tjänster är omgivna av fridfulla vikar, oändliga stränder, som utlovar absolut nöje. Förutom simning kan du hitta vattensporter, vindsurfing, dykning, oändliga möjligheter att segla och många andra möjligheter att njuta av Greklands uppiggande kraft.

Vad skulle du välja att göra först?

Kykladerna

Segling. Upp med ankaret! låt oss segla till Egeiska havets skärgård! Medan du seglar genom ögruppen Kykladerna och upplever en fascinerande resa, kommer den starka nordöstra Medelhavsvinden (kallad Meltemi) att blåsa i området och testa dina sjömäns uthållighet och färdigheter.

Photo: GNTO, archive

Se mer här: Santorini   

Bröllop & smekmånad i Santorini

Santorini har en skönhet som inte finns någon annanstans i världen. Utan tvekan är de mest kända solnedgångsbilderna tagna i Grekland från denna ö. Resmålet, med sina fascinerande och berömda solnedgångar, med rik, god grekisk mat och romantiska platser, är perfekt för ett nygift par. Smekmånadsresenärer kan också besöka öns vingårdar, koppla av på röda eller svarta sandstränder, stanna till vid de förtjusande arkeologiska platserna i det imponerat bevarade antika Akrotiri eller klättra upp för den antika trappan som leder till den historiska staden Manolas i Thirassia. Därifrån kan alla få en fantastisk utsikt över kalderan, en lysande turkosa bassäng.

Cyclades, Santorini. Photo: GNTO, P. Merakos

Se mer här: Santorini   

Dodekaneserna – Greklands soligaste hörn

Rhodos är en ö som är idealisk inte bara för de som vill koppla av utan också för de som letar efter en actionfylld semester! Med sina ljusgröna kullar, rika dalar och oavbrutna rad av gyllene stränder är Rhodos verkligen en välsignad plats. Tillägg de utmärkta turistfaciliteterna, öns speciella blandning av kosmopolitiskt och traditionellt, och många kulturella och arkeologiska platser och du har det perfekta semestermålet.

Dodekanesos, Rhodos. Foto: GNTO, Militos

Se mer här: Rhodes  

Lipsi. Enligt myten är Lipsi den drömlika scenen, där ett av de mest populära kapitlen i Homers Odysseen utspelar sig. I Lipsi, även känd som Ogygia, förtrollade gudinnan Calypso havets orädde vandrare, Odysseus, som gav efter för en stund för denna magiska plats. Sanning eller legend? Du kan kolla själv.

Dodecanese, Lipsi. Photo: GNTO, archive

Se mer: Lipsi

Ionian Islands

Korfu (Kerkyra), föll -till skillnad från resten av Grekland-, aldrig under det osmanska förtrycket. På grund av den successiva dominansen av venetianerna, fransmännen och britterna under århundradena, har ön i första hand blivit en del av den västerländska, snarare den levantinska, världen. Deras kultur hade starkt inflytande i staden: det var här som det första grekiska universitetet (Joniska akademin), den första filharmoniska orkestern och den första konstskolan grundades. I den vackert bevarade Gamla stan på Korfu, ett UNESCO-världsarv, kom renässans-, barock- och klassisk ”repertoar” att framgångsrikt tillämpas på lokala konstnärliga traditioner.

Joniska, Korfu. Foto: GNTO, E. Fili

Se mer här: Corfu 

Zakynthos, internationellt känd som ”Zante”, är en grönskande ö utrustad med bördiga dalar och ett tempererat klimat. Dess landskapsmångfald har resulterat i olika typer av stränder: det finns sandstränder i avskilda vikar där det lugna vattnet är djupblått på öns sydöstra del; men om karga klippor och en intressant undervattensvärld faller dig i smaken, prova den västra delen av ön. På Zante ägnas stor omsorg åt att skydda två hotade djurarter, nämligen Caretta Caretta-havssköldpaddan och Monachus Monachus-sälen.

Joniska, Zakynthos. Navagio. Foto: GNTO, P. Merakos.

Se mer här: Zakynthos 

Vindsurfing i Lefkada. Havsområdet på ön Lefkada anses vara ett surfparadis och är en toppdestination för grekiska och utländska surfatleter. Vindriktning och vindhastighet skiftar och stiger gradvis under de tidiga eftermiddagstimmarna på Vasiliki-stranden; området är en världsberömd surfplats, den ingår i en topp tio lista över surfstränder över hela världen.

Joniska, Lefkas. Foto: GNTO, G. Filippini

Se mer här: Lefkada  

Kefalonia: Denna gröna ö med sina hisnande stränder och kristallklara vatten i grönblå färger kommer att ta andan ur dig. Kefalonia är en pärla i Joniska havet. Den bär på en rik historia i kulturtradition. Det är den största Joniska ön och bergens gröna färg blandar sig med vattnets blåa vilket gör den helt unik och en älskad destination. Tallar, cypresser och olivträd täcker berget Ainos topp, medan du vid dess fot stöter på vingårdar där den populära Kefaloniska Robola-vinsorten produceras.

Myrtos Beach Kefalonia Photo: GNTO -Vernikos

Se mer här: Kefalonia  

Alonissos: Det första undervattensmuseet i Grekland!

Skeppsvraket Peristera upptäcktes i början av 1990-talet och var det första som den grekiska regeringen öppnar för allmänheten sommaren 2020. Fartyget, som arkeologer tror var en stor atensk pråm som bar amforor fyllda med vin, sjönk troligen mot slutet av det femte århundradet f.Kr. Vraket ligger nu cirka 30 meter under vattnet, och historiker säger att det är det största fartyget i sitt slag som upptäckts under havet.

Alonissos, Gamla byn. Foto: GNTO, Vasilis Drosakis

Se mer här: Alonissos

Skiathos: Den mest kosmopolitiska ön i norra Sporaderna, är verkligen ett paradis på jorden, med frodiga tallskogar och kristallklart azurblått vatten. Trots den snabba tillväxten av turism här under de senaste decennierna är ön fortfarande pittoresk och orörd och välsignad med mer än 60 vackert rena stränder. Den mest kända är Koukounariés, som har förklarats som den tredje vackraste stranden i Medelhavet. När man lägger till dess livliga nattliv är det bara naturligt att ön lockar tusentals unga besökare varje år!

Skiathos Foto: GNTO, K.Vergas

Se mer här: Skiathos 

Related Articles

Leave a Comment