Home Grekland är allt du vill ha Tigania strand i Sithonia i Halkidiki

Tigania strand i Sithonia i Halkidiki

by Hello From Greece

Halkidiki: Upptäck stranden Tigania i Halkidiki som påminner om … Karibien …. Stranden är berömd världen över och människor från många olika länder njuter av den och dess förtrollande vilda skönhet.

Ett speciellt förslag för de som kommer att befinna sig på Sithonia, dvs ”andra etappen” (andra halvön, även kallad ”andra foten”) av Halkidiki, är Tigania-stranden.

Det är en exotisk strand som har fått fler och fler besökare de senaste åren. Stränderna med turkost vatten påminner om Karibien. Tigania ligger mellan stränderna i Klimataria och Kriaritsi och skiljer sig genast från andra stränder för sina turkosa, nästan genomskinliga vatten, den gyllene sanden och klipporna som imponerande tränger in i havets famn. Stranden består av tre små vikar med på varandra följande stränder och med mellanliggande klippor. De två första har parkering och en strandbar, medan den tredje är mer avskild.

För att nå stranden tar man Sithonias huvudväg från Sykia till Kalamitsi eller kustvägen som börjar från Sykias kust. Tyvärr finns det inga skyltar och du kommer att behöva leta en hel del, men letandet är värt det! Tyvärr är stranden inte lämplig för personer med funktionshinder.

Det är omöjligt att inte blir förälskad i stranden vid första ögonkastet… När stranden badar i solsken, är den verkligen verkligen oemotståndlig. En vild orörd skönhet, med en magnifik utsikt, som når upp till det heliga berget Athos och Agia Annas eremitage.

Området är ganska öde eftersom det ligger långt från huvudvägen.

Många säger att stranden Tigania är en av de vackraste stränderna i Halkidiki, en dold skönhet som väntar på att du ska upptäcka den och njuta av dess oändliga utsikt, grönska och oförglömliga vatten.

Att komma fram till Tigania-stranden är svårt, men väl värt besväret, eftersom dess kristallklara vatten kommer att kompensera dig. Du kan nå stranden genom att följa skyltarna och pilarna som är målade på vägen. Om du inte kan orientera dig för att hitta Tigania, följ först den bredare vägen. Det finns två sätt att nå Tigania, den ena är genom Sithonias huvudväg från Sykia till Kalamitsi, och den andra är genom kustvägen som börjar från stranden i Sykia.

Baren som är belägen vid stranden är av unik skönhet; allt som finns är handdgjort i trä – bord, stolar, tom parasollerna i form av palmträd, som förbereds redan i februari så att allt är klart till säsognstart i maj!!!

Vid baren känner man en unik svalka och en bris som gör att man tror att man befinner sig uppe på ett berg eller en annan årstid på året och inte mitt i sommaren.

Däremot, nere vid vikarna där man kan gå och sätta sig på solstolarna känner man en unik värme.

Vi pratade med Christos som tillsammans med sin pappa Dimitris har ägt denna strandbar i nio år.

Vi frågade honom från vilken period det är öppet och fram till när man kan besöka och han berättade att det är från början av maj (närmare bestämt i år så öppnade de den 2 maj) till slutet av september.

Vi provade deras kök med lokalt kött och vi rekommenderar starkt souvlaki, pancettan (sidfläsk) och lantkorven (Portionen kostar 12 €). På de handgjorda borden kan du njuta av dem tillsammans med öl, vin, tsipouro.

Christos berättade också att framåt kvällen kan man beställa underbara cocktails (till en kostnad av 12€) och juicer (för 10 € styck).

TIPS!!!

• Tillgänglighet: Med bil eller motorcykel

• Badvakt: Nej

• Solstolar och parasoller: Ja

• Strandbar: Ja

• Parkering: Svårt, på gatan

• Avstånd från hälsocentret: 52,2 km – cirka 1 timme (Agios Nikolaos hälsocenter, tel. +30 23753 50000)

• Sandstrand: Ja

• För barn: Ja

• Djupt vatten: Nej

• Tillgänglighet för personer med funktionshinder: Svårt

• Avstånd från Kallithea: 122 km – cirka 1 timme 54 minuter

• Avstånd från Polygyro (sjukhus): 96,2 km – cirka 1 timme 35 minuter

• Avstånd från Neos Marmaras: 43,2 km – cirka 52 minuter

• Avstånd från Sarti: 17,2 km – ca 25 minuter

https://www.visit-halkidiki.gr/el/

https://www.halkidiki-hotels.gr/el/

https://gohalkidiki.com/el/

Related Articles

Leave a Comment