Home Turism I Voulgareli

I Voulgareli

by Hello From Greece

Vi kom fram till Voulgareli strax före solnedgången och hann knappt se vägen som skulle leda oss till vårt boende, på en väg som gick ner i sidled, under byns centrala torg. Vi lämnade våra väskor för att gå runt i byn och äta lite traditionell mat. På torget träffade vi tre vänner som hade samma idé som vi och som redan från morgonen upplevt byns hjärtslag bland torgets stora och skuggiga plataner. Vi blev inbjudna och vi drack vatten från de berömda Krystallo- och Archonto-fontänerna, och lärde oss att enligt traditionen lär ”alla utomstående som dricker vatten från dessa stenfontäner att gifta sig i byn…”.

Voulgareli är byggt i utkanten av Tzoumerkabergen bland granar och på cirka 800 meters höjd. Besökaren blir omedelbart imponerad av dess skönhet. Den har rik vegetation och källor som slutar i floderna Arachthos och Acheloos.

*Bland attraktionerna i byn är det historiska klostret Agios Georgios, som var ett andligt och religiöst centrum under den turkiska ockupationen. Det var här Tzoumerkas hövdingar samlades för att utropa revolutionen i Arta 1821.

*Ett av områdets viktigaste monument är Röda kyrkan, byggd på 1200-talet av Komnenidouka-dynastin.

*Det finns flera alternativ för mat, och du kan välja mellan en traditionell krog, en autentisk grill, grekisk och europeisk mat.

*Det går bra att bo i byn, men det skulle vara bra att se till att boka rum i förväg.

På nätterna sov vi i naturens tystnad och doften av blöta löv. En överraskning väntade oss på morgonen. En nyfödd fladdermus hade sovit inuti en av våra skor som vi hade lämnat på balkongen på första våningen, där vårt rum låg… Den sträckte sig, gäspade och landade på marken, där den plockades upp av sin mamma… ”Lyckobringande…” fick vi höra av byborna…

Related Articles

Leave a Comment