Home Grekland är allt du vill ha Grekland är allt du vill ha!

Grekland är allt du vill ha!

by Hello From Greece

Grekland – En livsförändrande upplevelse

Sommaraktiviteter

Dykning i Leros kristallklara vatten

Ön Leros som ligger i sydöstra Egeiska havet i Dodekanesoskedjan är en lugn plats med långsamt tempo med ett turbulent och fascinerande förflutet. Som ön med flest militära vrak i världen, efter Normandie, är dess havsbotten fullt av många kadaver av krigsfartyg och andra världskrigets stridsflygplan, vilket vittnar om de hårda striderna om dominans i Egeiska havet under första hälften av 1940-talet.

Dessa ”havsbottenutställningar” har förvandlat den här pittoreska grekiska ön till ett toppdykningsmål.

En närmare titt på dessa undervattensmonument är inte endast reserverad för erfarna dykare, utan också för nybörjare som vill se detta undervattensmuseum.

Leros, Foto: GNTO / P. Merakos

Se mer: LEROS

Paros: Sol, hav och egeiska vindar…

Det finns en fascinerande aspekt av en sommarsemester kombinerad med vattenaktiviteter på Paros! De flesta stränderna på denna vindpinade ö – täckta med fin sand – ligger bredvid moderna och välutrustade faciliteter för alla typer av vattensporter, vilket erbjuder sina sportiga besökare ett bekymmerslöst och stimulerande nöje. Så, ta på dig ditt gladaste humör och utforska de oändliga möjligheterna till havsvattenskoj på denna berömda snövita Kykladerna-ö.

Strandfotboll; Strand volleyboll; dykning; trampcykling; segling; vattenruschbanor; vattenskidor, undervattensfiske, kajakpaddling och surfing: det här är de mest populära aktiviteterna som kommer att sätta din uthållighet på prov och hålla din adrenalin högt uppe hela dagen!

Foto: GNTO / P. Merakos

Se mer: PAROS

Lefkada: sjösportens paradis

Lefkada är en oöverträffad destination för älskare av sjösporter.

Njut av trampcykling, kanot och vattenskidor, eller njut av nöjet av mer ”sofistikerade” aktiviteter, allt från barfota vattenskidåkning till monoskidor, dubbelskidor, wakeboard och knäbräda.

Lefkada är ett paradis för surfare och är känt både hos grekiska och internationella surfare.

Om dykning är din grej, kommer den lefkadiska havsbottnen att fascinera dig med de oförglömliga bilderna du kommer att se utspela sig framför dina ögon.

Foto: GNTO / P. Merakos

Se mer: LEFKADA

Alonnisos: Njut av naturen i all dess prakt!

Alonnisos är den mest avlägsna av ögruppen norra Sporaderna och hem till Norra Sporadernas Marina National Park, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och Medelhavets munksäl, monachus monachus.

Alonissos undervattensmuseum som ligger till öster om Alonissos mellan själva ön och holmen Peristera,har ett av de största skeppsvraken från klassisk tid.

På grund av sin unika storlek rankas fartyget bland de största kommersiella fartygen på sin tid. Den var 30 meter lång och 10 meter bred. Den bar omkring 3 000 amforor fulla av de berömda vinerna från Mendi (en stad i dagens Chalkidiki) och Peparithos, som är dagens Skopelos.

Dyk i själva skeppsvraket Peristera!

Alonnisos, Foto: Alonnisos kommun

Se mer: ALONNISOS och Alonissos kommun / Alonnisos undervattensmuseum

Fågelskådning på Skyros

Skyros är en ö full av kontraster, speciella skyddszoner för fåglar och en del av NATURA 2000-nätverket, samt en ultimat attraktion för fågelälskare.

Skyros, Foto: GNTO Arkiv

Glest befolkat med stora naturområden, obebodda holmar, ett kargt klipplandskap på södra sidan och en mängd olika livsmiljöer, är idealisk för fågelskådning eftersom den har 205 registrerade fågelarter från 48 olika fjäderfamiljer.

Skyros, Foto: GNTO Arkiv

Se mer: SKYROS

Bergsklättring på Kalymnos

Kalymnos – den världsberömda ön för traditionell skörd av havssvamp- en liten ö som ligger i sydöstra Dodekanesos skärgård, erbjuder bergsklättring och bouldering under hela året. Speciellt i september kan du njuta av behagliga klättringstemperaturer i kombination med varmt vatten för simning. Numera finns det cirka 200 gångavstånd i 77 klätterfält, inklusive distinkta markeringar för startpunkten för varje vandringsplats.

Dykälskare kan även delta i dykfestivalen i Kalymnos som presenterar ett komplett program med olika aktiviteter om fri, autonom och organiserad dykning; de kan också se utställningarna om öns dykhistoria och havsliv som presenteras i Marinmuseet och det arkeologiska museet.

Foto: GNTO Arkiv

Se mer: KALYMNOS

 Vattensporter på Samos

Samos, Heras och Pythagoras´ ö, har ett enastående naturlandskap, vackra stränder, fina viner och monument av stor kulturell betydelse. Besök de populära orterna Vathy, Kokkari, Pythagoreion och de avlägsna byarna Marathokampo, Kerveli eller Mykali.

Njut av kanot-kajak- och vattenskidor, dykning, snorkling och vattenskidor/wakeboard för en oförglömlig sommarupplevelse.

Du kan utforska Samos vackra kustlinje och det fantastiska landskapet med en kanot-kajak och stanna till vid gömda vikar och outforskade stränder.

Scuba Diving i Samos erbjuder den ultimata undervattensupplevelsen i kristallklart vatten

Foto: GNTO Arkiv

Se mer: SAMOS

Related Articles

Leave a Comment