Home Turism Grekiska Nationella Turismorganisationen (EOT) Internationella Resemässan i Köpenhamn

Grekiska Nationella Turismorganisationen (EOT) Internationella Resemässan i Köpenhamn

by Hello From Greece

Återigen i år hade Grekland och den Grekiska Nationella Turismorganisationen (EOT) en stark närvaro på den Internationella Resemässan i Köpenhamn, som ägde rum mellan 22 och 23 oktober 2022. Mässan arrangeras varje år av det prestigefyllda danska resemagasinet VAGABOND och är specialiserat på kvalitetsturism.

Vid EOT-montern ser vi från vänster, Maria Karavida – EOT Annonsavdelning och fru Eleni Gerolimatou, chef för avdelningen för PR K.Y.- E.O.T.

Utöver Grekland, deltog i år även tio andra länder genom sina respektive statliga turistorganisationer, såsom Cypern, Filippinerna, Norge, Polen, Tjeckien, Tunisien, Seychellerna, Thailand, Tanzania, Uganda, samt 26 turistbyråer, varav tre reser till Grekland. I montern hos E.O.T. i år agerade representanter för Kreta samt en delegation från Karpathos´kommun som värdar. Den 21/10/22 hölls en workshop med deltagande av utställare och proffs inom området samt journalister.

Oktoberupplagan av tidningen VAGABOND

Tack vare det utmärkta samarbetet med E.O.T. Skandinavien och som en trevlig överraskning för vårt deltagande skapade arrangörerna på eget initiativ en speciell rastplats för besökarna, nära vår monter med grekiska färger och en fondvägg. Reklammaterial placerades i detta område, medan regionen Kreta bjöd på lokala godsaker.

Dessutom hade oktoberupplagan av tidningen VAGABOND, som delas ut gratis till alla besökare på Utställningen, Santorini som omslag och en gratis annons för E.O.T.

Den danska marknaden

Danmark, med 5,8 miljoner invånare, är en viktig marknad för Grekland eftersom man ser en stark uppåtgående ökning av danskarnas preferens för semester i Grekland.

Under 2016 kom det 389 243 personer till Danmark. Under 2019 ökade den siffran med (+) 26,46%, det vill säga 492 266 personer eller nästan 8,44% av dess totala befolkning.

Jämfört med det totala antalet av turister som kom från de nordiska länderna under Covid 19-perioden uppgick ankomsterna från Danmark till:

• 118 477 personer eller 47,8 % i 2020,

• 250 804 personer eller 48,21 % i 2021 och

• 219 833 personer eller 34,53 % av det totala antalet ankomster från Skandinavien år 2022.

Ett stort antal resenärer (över 8 500 personer), var över 60+ och många var pensionärer som reser 2 och 3 gånger om året och har både tid och pengar, medan en stor andel av besökarna letade efter nya resmål inåt landet, utan alltför många människor.

Marni Hadjiemmanouil

Related Articles

Leave a Comment