Home Turism Thermaikosbuktens båtar (i Thessaloniki)

Thermaikosbuktens båtar (i Thessaloniki)

by Hello From Greece

Thessaloniki sprider sin charm överallt, varför det är svårt att motstå några av dess förslag, oavsett om förslaget är att vandra upp till dess underbara lund i området ”Tusen träd”, där man på sommaren kan se fantastiska teater föreställningar på Skogsteatern, eller att gå nedåt till havet och ta en av båtarna till en av de närliggande stränderna för att bada, fika eller äta lunch på någon av de utmärkta fiskrestaurangerna i området.

Både stadens invånare och dess besökare har möjlighet att varje sommar njuta av utflykter med båtarna som avgår från Thessaloniki i riktning mot Perea, Neoi Epivates och Agia Triada.

För de som så önskar finns möjligheten att njuta av en bekymmerslös resa på Thermaikos med båtarna som erbjuder minikryssningar med fika, dryck och musik till sent på natten. Med tanke på att man kan åka med tex ett ”piratskepp” och se hela Thelassoniki från havsvägen, för samma kostnad som en kaffe på någon av kafeerna på Nikis Avenyn i Thessaloniki kostar så är det väl värt det. Resan tar en halvtimme och man kan fortsätta njuta av sin dryck medan båten ligger förtöjd framför Vita tornet.

Båtarna går alla dagar i veckan från tidig morgon till sent på kvällen och färden varar 50 minuter till Perea och Neos Epivates. Nästan varje färd bjuder på en trevlig överraskning må det vara antingen delfinerna som följer med båtarna på färden eller sälarna som besöker Thermaioksbukten – nyligen hade passagerarna på en sådan båt möjligheten att se en på nära håll när båten åkte genom området Kalamaria i riktning mot Perea. Man kan även se havssköldpaddor som simmar blott ett stenkast från stadens hamn…

”Båtarnas”, dvs sjötransporten i Thermaikosbukten, historia är mycket gammal; mer än hundra år gammal. Den första båten som seglade från stranden i Thessaloniki till den motsatta kusten var båten ”Kassandra” 1907, under det ottomanska väldet.

Marni Hatziemmanouil

Related Articles

Leave a Comment