Home Turism ALLMÄNT OM TZOUMERKA

ALLMÄNT OM TZOUMERKA

by Hello From Greece

Tzoumerka, eller Athamanska bergen, är en stor bergskedja i västra Grekland, och utgör den södra delen av den bredare Pindos bergskedjan som reser sig mellan floderna Arachthos och Acheloos.

De är utspridda över prefekturerna Ioannina, Arta och Trikala och har karakteriserats som ett av de viktigaste fågelområden i Grekland och har även förklarats som en nationalpark.

I Tzoumerka finns en mängd byar, varav många är kända, men det är värt att besöka dem alla eftersom var och en har olika skönhet, berg och naturrikedom. Frågar du mig kan jag verkligen inte peka ut vilken fascinerade mig mest, och idag, när jag tänker på mina minnen, rekommenderar jag starkt att lära känna dem alla utan undantag. När allt kommer omkring, om du följer serpentinvägen hela vägen upp, så kommer du med några små omvägar att åka förbi de flesta av dem och du kommer att beundra den vilda skönheten, de vackra broarna, fontänerna, de pittoreska husen, gränderna, torgen, samtidigt som det är värt att lyssna på deras historia, som går tillbaka flera hundratals år i tiden.

Tzoumerka är definitivt en magisk plats, med unikt landskap, floder, raviner, vattenfall, ett idealiskt turistmål för besökare som vill njuta av naturen och alternativ turism, men också för de besökare som vill tillbringa stunder av avkoppling och lugn med moderna bekvämligheter.

När du väl bestämt dig för att åka dit, finns det flera byar där du hittar mat och boende för att övernatta. Jag kan nämna några som: Pramanta, Sirrako, Kalarrites, Voulgareli, Melissourgoi, Agnanta, Kalendzi, Athamanio, Katarraktis och många andra.

Related Articles

Leave a Comment