Home Nyheter & Intervjuer Regionen för Östra Makedonien och Thrakien ”omfamnar” Stockholm

Regionen för Östra Makedonien och Thrakien ”omfamnar” Stockholm

by Hello From Greece

Komotini, 16e december 2022 – Ett särskilt viktigt turistfrämjande evenemang för regionen östra Makedonien och Thrakien anordnades torsdagen den 15e december kl 18:00 på restaurangen ”Mykonos Taverna” i Stockholm, i syfte att presentera regionen som en toppturistdestination för hela året. Journalister, researrangörer, opinionsbildare, influencers och affärsmän i den svenska huvudstaden fick möjligheten att ”resa” till denna oförändrade region i Grekland och lära känna dess unika attraktioner, i samband med Regionens relevanta reklamkampanj med centralt meddelande ”En famn full av Grekland”.

Under denna extremt varma och framgångsrika kväll informerades hedersgästerna om de viktigaste kännetecknen för regionen östra Makedonien och Thrakien och dess invånare, om regionens viktigaste natur- och kulturskatter samt om de element som gör denna destination speciell: ofattbart vackra landskap, ett fascinerande historiskt arv, en unik sammansmältning av religioner och traditioner, städer fulla av liv omväxlande med vackra byar och traditionella bosättningar, dofter, färger men också den läckra gastronomin i ett helt autentiskt Grekland, avslöjades och introducerades i en välkomnande famn som fängslade de som deltog i evenemanget.

Bland annat infann sig den biträdande regionalguvernören för turism, Athanasios Tsonis i Stockholm, som i ett tal till representanter för media och resebranschen uttryckte sin övertygelse om att regionen östra Makedonien och Thrakien uppfyller alla villkor för att bli en toppresedestination under hela året.

Aktivt närvarade vid evenemanget var också Pavlos Bourbas, chef för den grekiska turismorganisationens kontor i Skandinavien och Baltikum, samt den biträdande chefen, Maria Zevgoula. Efter att ha välkomnat gästerna underströk Bourbas regionens strävan att bli en del av den skandinaviska turistmarknaden.

Med sin närvaro hedrade kvällen även handelsattachéen Pavlos Olziersky, tjänstemän från Greklands ambassad i Stockholm, Giorgos Kontorinis, kommunalråd i Solna kommun i Stockholm, samt biträdande kommunalchef i Östersund, Efi Kourlos.

Regionens pågående kampanj i Sveriges huvudstad är en del av en bredare strategisk planering för turismen baserad på kampanjen ”En famn full med Grekland”. Det man främst eftersträvar är bildandet och främjandet av en särskilt positiv bild av Östra Makedonien och Thrakiens Region i den svenska marknaden, för att regionen ska inkluderas i förstahandsvalen både av de som är yrkesverksamma inom turismen, såväl som enskilda resenärer.

Denna glamorösa tillställning var musikaliskt ”klädd” av Zorband, gåvorna som gästerna fick var bland annat lokala produkter från östra Makedonien och Thrakien, och erbjöds av företaget Mini Ellada AB Och Greek Gourmeterie.

Related Articles

Leave a Comment