Home Nyheter & Intervjuer Theodoros Vourdolis: ”Vi höll Alexandroupolis´ kommun högt på sportkartan”

Theodoros Vourdolis: ”Vi höll Alexandroupolis´ kommun högt på sportkartan”

by Hello From Greece

Efter att ha avklarat nästan tre år vid rodret för Alexandroupolis kommun som biträdande idrottsborgmästare, pratade Theodoros Vourdolis med www.hellofromgreece.se om de märkliga åren – på grund av pandemin – som prefekturen Evros´ huvudstad hade upplevt . Restriktionerna på grund av coronaviruset, de initiella planerna som bara till hälften genomfördes, sportturismen i området samt framtidsplanerna för utvecklingen av staden, var huvudämnena under diskussionen med biträdande idrottsborgmästaren…

Nästan 3 år på posten som biträdande idrottsborgmästare… Hur skulle du karakterisera dem?

Det var ganska märkliga tre år, om man tänker att under två år har vi alla upplevt och erfarit oöverträffade situationer för mänskligheten, på grund av corona-pandemin. Det var många och skarpa restriktioner som kom in i vårt dagliga liv och vi var tvungna att hantera dem, utan att vara förberedda. Ändå tror jag att vi som kommun till fullo svarade på denna utmaning och övervann de problem som skapades, på bästa möjliga sätt.

Så resultatet hittills är positivt?

Till viss del ja, positivt. Men det finns alltid utrymme för förbättringar. Även om vi kunde ha gjort ännu mer.

Med andra ord, i förhållande till din ursprungliga plan, i vilken utsträckning har de saker du planerat gjorts?

Flera saker har gjorts, men i förhållande till vår ursprungliga plan motsvarar dessa en liten andel då de många begränsningar vi hade på väldigt kort tid inte gjorde att vi kunde implementera vår ursprungliga plan. Och det beror på att det i många fall krävdes tid och pengar, som på grund av pandemin fick avsättas till andra prioriteringar, till exempel inom vård, omsorg och socialtjänst.

Dessa tre år, hur gick de för Alexandroupolis inom sportområdet?

Vår stad berövades mycket och framför allt fråntogs den möjligheten att aktivt delta i sportaktiviteter, eftersom vi kunde genomföra vissa evenemang – även om de var begränsade – men utan läktare. Däremot anordnade vi som kommun ett antal idrottsevenemang – när förutsättningarna tillät – så att både deltagare från vår region och övriga Grekland, såväl som några från utlandet, kunde delta i eller titta på alla dessa evenemang (beroende på restriktionerna som gällde). Och jag tycker att vi har hållit Alexandroupolis kommun högt på sportkartan, jämfört med andra kommuner.

Sportturism… de senaste åren ser vi att den kommer in i våra liv starkare. Kan Alexandroupoli finnas på den här kartan?

Utan tvekan säger jag att den kan det och kan även komma in på kartan för sportturism. På senare tid har vi redan tagit flera steg i denna riktning, eftersom de åtgärder vi har planerat, både när det gäller tid och typ, såväl som när det gäller deras kvalitet, var en viktig faktor för en besökare att placera Alexandroupolis som sin prioritet för destination. Vi bör inte heller glömma att Alexandroupoli också är en mycket säker destination, där även en familj med små barn kan njuta av en mängd sportaktiviteter.

Och jag antar att allt detta är i kombination med stadens rena turistanläggningar…

Exakt. De många och bekväma hotellfaciliteterna, som är anpassade till besökarnas alla ekonomiska behov, alltid kombinerat med den kvalitet som erbjuds av restauranger och nöjesställen i vårt område, gör Alexandroupoli – och Evros i allmänhet – till ett mycket bra val för semester.

Alexandroupolis biträdande idrottsborgmästare, Theodoros Vourdolis, välkomnade oss till sitt kontor och pratade med oss om pandemins två svåra år

Vad är Alexandroupolis starka kort?

Utan tvekan är de dess folk.

Främjar Evros´ geografiska läge utvecklingen och utvecklingen av sportturism?

Hav, berg, vandringsleder och floder, är svaret på om vårt geografiska läge gynnar oss. Jag tror att det enda vi släpar efter är i moderna idrottsanläggningar.

Varför har vi blivit eftersatta inom sportturismen i så många år?

För stämningen och idéerna för något sådant kan ha funnits, men det fanns inte faciliteterna och den rätta exponeringen.

Har det skett något vad gäller detta?

Självklart. Vi har arbetat och har redan skrivit på ett kontrakt för det nya inomhusgymmet i Alexandroupoli med europeisk standard, vi har lämnat in en komplett studie för ”Fotis Kosmas”-stadion, medan energiuppgraderingen av stadion ”Mihalis Paraskevopoulos” kommer att slutföras nästa gång sommar. Vi har även gjort färdigt planerna för det nya idrottscentret, som kommer att innehålla åtta nya tennisbanor, samtidigt som vi har avslutat våra studier för att skapa promenadvägar över hela kommunen, något som vi hoppas kommer att påverka de andra kommunerna i vår prefektur positivt.

Vad tycker du bör göras för att Alexandroupolis ska komma in på sportturismkartan?

Om allt jag nämnde för dig förverkligas och kombineras med rätt marknadsföring och reklam, så tror jag att vi kommer in på sportturismkartan för gott.

Utvecklingen och reklam för sport i Alexandroupoli är i förgrunden

Alexandroupolis är en stad som fokuserar mycket på sport. Volleyboll, tennis, handboll, segling, friidrott, fotboll, bordtennis. Skulle vi som stad kunna ”lyfta” bördan för europeiska sportevenemang, turneringar och läger? Eller till och med lagförberedelser?

Vi har turen att ha människor i Alexandroupolis kommun med know-how, erfarenhet och vilja att hålla alla typer av större sportevenemang. Som jag nämnde ovan kommer vi något efter när det gäller moderna idrottsanläggningar, men detta är ett område som vi arbetar mycket hårt med dagligen, så att det kommer upp till de standarder vi önskar. Och detta pga att vi är inte intresserade bara av dagens Alexandroupolis utan även morgondagens Alexandroupolis.

Till sist vill jag att du berättar för mig vad ditt budskap är till de som vill komma och besöka Alexandroupolis och Evros…

Vi är en stad som verkligen kan tillfredsställa besökare i alla åldrar som letar efter olika typer av turism. Vi är en stad som har fått den europeiska utmärkelsen ”Cykelvänlig stad”, vi har utmärkta hotellenheter, vi har underbara stränder och vi uppfyller alla villkor för besökare med funktionshinder. Kvaliteten på våra kulinariska varor är utmärkt, alltid i kombination med rimliga priser, samtidigt som vi inte kan utelämna de historiskt viktiga monumenten i vår region. Alexandroupolis är ett resmål för alla åldrar och varje årstid och detta är något som världen äntligen borde veta…

Intervju: Melina Dslian

Related Articles

Leave a Comment