Home Nyheter & Intervjuer Kavalas dolda och uppenbara skönheter genom Theodoros Mouriadis ögon, borgmästare i Kavala

Kavalas dolda och uppenbara skönheter genom Theodoros Mouriadis ögon, borgmästare i Kavala

by Hello From Greece

Kavalas borgmästare, Theodoros Mouriadis berättar för Hellofromgreece varför en turist bör besöka vackra Kavala.

”Kavala har dussintals små och stora gyllene stränder, även i staden, där turister kan njuta av solen och det klarblå havet.

Du kan besöka halvön med gamla stan, fästningen, Imaret, den gamla akvedukten, valven, båtvarvern där båtar stora som små har byggts i århundraden.

Inne i staden kan man se kulturminnesmärkta byggnader, som Stadshuset, Klubben och andra, såsom de gamla tobakslagren.

Öster om staden, i Nea Karvali, finns den rekonstruerade kappadokiska byn Akondisma, där man kan njuta av lokal mat och smaka på de berömda kourabiederna.

Museiälskare kan besöka de arkeologiska museerna i staden och i det antika Filippi, tobaksmuseet och sjöfartsmuseet.

I det antika Filippi området ser besökaren delar av områdets historia från tiden för Filip, Alexanders far, till tiden för det romerska riket, med Egnatia-vägen, som Sankt Paulus gick och när han anlände till Filippi, döpte Lydia, den första europeiska kristna.

Kommunen och dussintals andra organisationer presenterar kulturevenemang nästan varje dag, medan i den antika teatern i Filippi arrangeras på sommaren antika dramaföreställningar av de viktigaste dramagrupperna, såväl som konserter av stora artister.

Slutligen, nära det antika Filippi, finns det ett lerterapi-spa, för dem som vill föryngra sin kropp och bota olika sjukdomar”

Marni Hadjiemanouil

Related Articles

Leave a Comment